Noční dětská soutěž Benešova Hora

Poslední červencová sobota patří již 18 let Memoriálu Václava Maurice v Benešově Hoře. Místní hasiči zde na počest p. Maurice pořádají dětskou noční hasičskou soutěž. Letos se zúčastnilo celkem 19 družstev, což byla oproti minulým rokům účast slabší. Ale opět nechyběla družstva dětí z Moravy. Předpověď počasí slibovala tropickou noc. Před začátkem kategorie starších dětí nás vyděsil silný vítr, který se zvednul a blesky nad hlavou. Naštěstí to bylo jen chvilkové a soutěž mohla pokračovat. 

A jak to pro nás dopadlo? V kategorii přípravky se utkala 2 družstva, vacovské a z Volenic. Naše děti opět předvedly krásný útok s časem na pravém proudu 26,45 a na levém 27,86 s. a zaslouženě braly 1. místo. Musím vyzdvihnout Šimonka Láda, který pomohl družstvu Volenic a zaběhl jim na spoji pravého proudu a v zápětí svůj levý proud s družstvem Vacova.

V kategorii mladších dětí se utkalo 9 družstev. Naše děti nám, ale určitě i sobě, udělaly velkou radost. Terče atakovaly na pravém proudu v čase 18,54 a na levém 19,37 s. a bylo z toho krásné 2. místo. První dvě soutěže v letošní sezóně se nám úplně nepovedly, tak tohle byla velká záplata, která nám i bodově hodně pomůže. Tentokrát jsme vzali s sebou i družstvo dětí z Přečína. I ony zaběhly hezký útok s časem 17,75 na levém proudu a 20,62 s na pravém proudu. Byl to hezký čas na jejich malou četnost tréninků, ale stačil pouze na 6. místo. Tady musíme vyzdvihnout  perfektní výkon vacovského Matýska Zelenky, který doplnil neúplné přečínské družstvo a zaběhl jim na pravém proudu. Voda mu do proudnice přišla v době, kdy ještě zdaleka nebyl na nástřikové čáře, a přesto zabojoval a vestoje z dálky dokázal terč sestřelit. V kategorii starších se utkalo 8 družstev. To naše skončilo na 4. místě, přestože měly krásný čas. 16,58 na pravém proudu a 17,03 na levém proudu. 

Hned po skončení došlo k vyhlášení výsledků, a to už začínalo pršet, proto byl hned odpálen tradiční ohňostroj na počest této populární soutěže. Pořadatelům z Benešovy Hory děkujeme za její uspořádání a těšíme se zase za rok. Za fotky děkujeme našim skvělým fotografům Ančí Havlové a  Václavu Škopkovi. Teď máme pauzu a 17. srpna vyrazíme na další kolo Šumavské hasičské ligy, tentokrát do Horního Poříčí.

You may also like...

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *