Dětská soutěž Dolany

V sobotu se děti vypravily do Dolan na již předposlední soutěž ligy. Minulý týden soutěž v Poříčí proběhla za hustého deště a teď pro změnu za vysokých letních teplot. 

Jako vždy po nástupu začala soutěž útokem přípravky. Tentokrát jsme neměli konkurenci, takže jsme zvítězili. Útok byl pěkně rozběhnutý, ale v momentě, kdy přišla voda do hadic levého proudu, tak se rozpojil C spoj a nástřik se tím opozdil. Výsledný čas 31.77 s. na pravém proudu a 38,42 na proudu levém. C spoj levého proudu zapojuje náš nejmladší člen, v Dolanech i nejmladší účastník soutěže, tříletý Mareček Pšenička. Po dokončení útoku se zamyslel a pravil: “Nevím, jak se to mohlo stát, já jsem to zapojil dobře”. Následovala kategorie dětí mladších, v té se utkaly 4 družstva. I tentokrát se nám rozpojil C spoj a nástřik se opozdil. Bylo z toho 4. místo s časem 29,62 s. Nedá se nic dělat, i prohra k soutěži patří. Svou roli zahrálo i to, že nám děti chyběly, a tak jsme musely posty různě zpřeházet, půjčit si závodníka, abychom se mohli zúčastnit. S tím se ale musí v čase prázdnin a dovolených počítat. V kategorii starších byla pouze 3 družstva. Vacovské skončilo s časem 18,12 na druhém místě. Měli stejný problém, zpřeházené posty, půjčená závodnice. 

Teď budeme mít pár týdnu pauzu. Poslední soutěž a vyhlášení výsledků letošní Šumavské hasičské ligy bude v neděli 22. 9. v Žihobcích. 

A dětem přejeme úspěšné vkročení do nového školního roku. 

You may also like...

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *