Český den proti rakovině

Chtěla bych touto cestou poděkovat všem, kteří přispěli koupí žluté kytičky do sbírky Český den proti rakovině. Je to nejstarší veřejná sbírka v ČR, která se pravidelně koná od roku 1996. Tento rok byl tedy již 26. ročníkem.
Tematicky byla sbírka a preventivní letáky zaměřeny na nádory děložního hrdla a varlat. Znovu jsme v naší obci tuto sbírku podpořili. Prodali jsme celkem 274 kytiček v ceně 8 784 Kč. Je hezké, že i v dnešní nelehké době, jsme ochotni pomoci druhým, navíc vážně nemocným. Ještě jednou moc děkujeme. Poděkování patří i mladým hasičkám, které se mnou kytičky prodávaly, a to Verča Hozmanová, Aneta Makasová a Verča Seidlová.

V den sbírky nabízelo kytičky více než 12 000 dobrovolníků, kteří ke kytičkám s fialovou stužkou dárcům předávali i letáček s informacemi o prevenci nádorů. Mezi dobrovolníky byli studenti středních škol, žáci základních škol, členové sdružení onkologických pacientů (kolektivních členů Ligy), pionýrské skupiny, skautské oddíly, místní organizace Sdružení hasičů ČMS, knihovny, základní organizace ČSŽ, oblastní spolky ČČK, firmy, města, obce a mnoho jednotlivců. V těchto dnech je už spočítána většina hotovosti z pokladních vaků odevzdaných na pobočky České pošty. Na sbírkovém účtu se připsalo 17 930 000 Kč.

Liga proti rakovině bude pokračovat i během podzimu ve svém úsilí informovat širokou veřejnost o prevenci nádorových onemocnění. Navštíví některá města s výstavou “Každý svého zdraví strůjcem”, kterou doprovází i interaktivní hrátky pro mladší generaci a informační stánek s publikacemi pro zájemce o podrobnosti k onkologickým diagnózám. Liga proti rakovině děkuje všem dárcům, spolupracovníkům, partnerům i podporovatelům!

K ČEMU SLOUŽÍ VÝNOS SBÍRKY?
Finance z prodeje kytiček, za zaslané DMS a peněžité dary slouží k financování tří pilířových dlouhodobých programů Ligy proti rakovině Praha:
– Prevence nádorových onemocnění a výchova ke zdravému způsobu života
– Podpora kvality života onkologických pacientů
– Podpora onkologického výzkumu a přístrojového vybavení onkologických pracovišť
Konkrétní rozdělení výnosu Liga oznámí po ukončení sbírky na konci roku 2022.

26. ROČNÍK VEŘEJNÉ SBÍRKY ČESKÝ DEN PROTI RAKOVINĚ PODPOŘILI:
Generální partner: Česká pošta, s.p.
Hlavní partner: Direct Parcel Distribution CZ s.r.o.
Hlavní mediální partneři: Česká televize; ČRo Radiožurnál IT partner: Trigama International s.r.o. Mediální partneři: MAFRA, a.s.; Vlasta; Rengl, s.r.o.; Zahrádkář
Partneři a spolupracovníci:
Albert Česká republika, s.r.o.; Bluetech s.r.o.; Český červený kříž; Český svaz žen; Emco spol. s r.o.; Junák – český skaut, z.s.; Model Obaly a.s; Monitora media, s.r.o.; Nadační fond Albert; Pionýr, z.s.; Sdružení dopravních podniků ČR; Sdružení hasičů Čech, Moravy a Slezska; Soleta Signum s.r.o.; Svaz knihovníků a informačních pracovníků ČR; ToZařídíme s.r.o.; Země světa

You may also like...

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *