Soutěž Radhostice

Jak již bylo psáno v příspěvku z minulého týdne, v sobotu vyrazila vacovská družstva do Radhostic na poslední soutěž Podboubínské hasičské ligy, která byla zároveň poslední, proto bylo v programu i celkové vyhlášení ligy. A jak to tedy dopadlo???

Velkou radost nám udělala družstva žen, a to obě. Družstvo s označením B, jsou mladá děvčata, která ještě před 2-3 lety soutěžila v kategorii dětí. Letos poprvé nastoupily v kategorii “Ženy”. Od začátku měly velkou chuť soutěžit a to se odrazilo i na výsledcích. Na této soutěži sice skončily na 4. místě ze 7 týmů s časem 24,42 s, ale celkově obsadily krásné 1.místo z 11 týmů. Byl to ten nejlepší možný start do kategorie dospělých, za což jim patří naše obrovská gratulace.

Družstvo žen, s označením A, jsou již soutěžemi ostřílené hasičky. Mateřské povinnosti je ale na nějaký čas na start nepustily. Letos se snaží v rámci možností na soutěže jezdit. V Radhosticích ukázaly, že jim to stále běhá výborně. Vybojovaly krásné 1. místo s časem 19,69 s a do Vacova si přivezly putovní pohár. Celkově v lize obsadily 5. místo z 11 týmů, a to i přesto, že neabsolvovaly všechny soutěže. I jim patří naše velká gratulace. Za pořízené fotky a videa děkujeme Ladislavu Kordíkovi z Horosedel.

Kluci odběhli všechny soutěže ligy. Vydali se i na tu poslední. Na posledních soutěžích si museli půjčovat proudaře. Tentokrát chtěli běžet jako plně vacovský tým, proto jim proud odběhl Martin, který je už od dětství pouze strojníkem. Běžet tedy s proudnicí bez tréninku pro něj byla premiéra, a to se odrazilo na výsledku, doběhli s časem 32,61 s. Ale takto se domluvili a vůbec mu to neměli za zlé. Po celou sezonu se drží ve středu tabulky. Přistupují k tomu tak, že je důležité zúčastnit se a k tomu mít dobrou partu. A to se jim daří, což je vidět na přiložených fotkách a videích. Na této soutěži skončili 8. z 13 týmů a celkově si odvezli 6. místo z 20 zapsaných týmů. Po vyhlášení výsledků následovala zábava s DJ Mluvkou. A tam se kluci zdrželi do nočních hodin.

Tímto je letošní ročník Podboubínské hasičské ligy uzavřený a ještě jednou děkujeme všem týmům za dobrou reprezentaci sboru.

You may also like...

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *