Soutěž Žihobce

V sobotu 24. 9. se sjela dětská hasičská družstva do Žihobec na poslední hasičskou soutěž v seriálu Šumavské hasičské ligy a zároveň na celkové vyhlášení ligy.

Jako vždy začala kategorie přípravka, ta vacovská tentokrát neměla konkurenci. Přestože poslední dobou nepřálo počasí a zdraví dětí tomu, abychom trénovali, i tak děti předvedly hezký útok a staly se vítězi nejen soutěže, ale i ligy.

Další kategorií byly děti mladší. Vacovští skončili na druhém místě nejen v soutěží, ale i v celkovém hodnocení. Tým dětí z Budilova nám byl celou sezónu velkou konkurencí a i na poslední soutěží ukázal, že jsou zkrátka lepší. Ale naše děti byly bojovníci, snažily se, zúčastnily se všech 6 soutěží ligy a s druhým místem jsme všichni spokojeni.

V kategorii starších dětí Vacov také nastoupil. Tento tým je nově složený a občas měl problém se všichni sejít. Hlavně o prázdninách. Kvůli tomu musel vynechat i soutěž v Budilově, což jim samozřejmě bodově chybělo. Ale i tak během sezóny dělali velké pokroky ve svých výkonech. Na této soutěži náš tým skončil na 3. místě s časem 19,14 s. a celkově na 6. místě. Svůj rekord si zde zapíše Verča Seidlová na pravém proudu s časem sestřiku 17,98 s.

Všem dětem patří velké poděkování za reprezentaci sboru. I když jsme vyměnili žlutá trička za sportovní dresy, je nás díky počtu družstev a umístění na soutěžích dobře vidět.

Rodičům připravky a mladších dětí patří poděkování za spolupráci a ochotu dovážet děti na tréninky a soutěže.

Odpoledne v Žihobcích pokračovala Šumavská hasičská liga dospělých a poté její celkové vyhlášení. Několika soutěží se zúčastnila i obě družstva žen. Do Žíhobec tentokrát vyrazil tým A a bohužel se nezadařilo a byl z toho neplatný pokus v soutěži a celkově 5.místo. Vacov B se na tuto soutěž nesložil, celkově se děvčata z tohoto týmu pyšní 3. místem.

Tentokrát vyrazili i kluci, kteří se přednostně věnovali soutěžím Podboubínské ligy. V Šumavce odběhli jen 2 soutěže, takže celkové umístění ztrácí na významu.

Tímto jsme letošní soutěžení zakončili. Zazimujeme nářadí, uklidíme dráhu, mašiny odvezeme na potřebný servis a budeme čekat na novou sezónu 2023.

Děkujeme tímto všem soutěžákům, jejich trenérům, vedoucím, rodičům, sboru za finanční podporu a všem, kteří se kolem soutěžní sezony pohybovali a pomáhali. Velké poděkování patří SK Vacov v čele s Ing. Tomášem Novákem, kteří nám letos zajistili sečení hřiště. Za tuto práci děkujeme Standovi Kordíkovi, správci hřiště. A v neposledním řadě děkujeme Josefu Škopkovi za zapůjčení pozemku, kde máme perfektní zázemí pro naše tréninky.

You may also like...

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *