Vyhlášení ADHR

Ve středu 16. 11. se zástupci našeho sboru vydali do Brna na slavnostní galavečer pořádaný u příležitosti udělování ocenění v rámci 12. ročníku ankety Dobrovolní hasiči roku, které se konalo v Zoner Bobyhall. Záznam z vyhlášení výsledků ankety můžete shlédnout ve videu na konci příspěvku.

Ve středu 15. září vyhlásila odborná porota nominované jednotky a sbory dobrovolných hasičů, které díky své činnosti postoupili do finále 12. ročníku ankety Dobrovolní hasiči roku 2022. Do této ankety byl přihlášen i náš sbor. Díky výběru poroty jsme se dostali do finále a pyšníme se oceněním Hasičský sbor dobrovolných hasičů roku 2022.

Odborná porota nominovala 25 jednotek a 25 sborů dobrovolných hasičů z celé České republiky. Celkem bylo 128 přihlášených.

V prvním kole ankety vybrala nejlepší sbory a jednotky odborná porota, ve druhém kole určila konečné pořadí veřejnost systémem online a SMS hlasování.

Hlavním cílem Ankety Dobrovolní hasiči roku je ocenit a finančně i věcně podpořit dobrovolnickou činnost hasičů i v těch nejmenších obcích a současně veřejnosti ukázat důležitost a nepostradatelnost jejich zapojení mezi složky integrovaného záchranného systému a představit jejich dobrovolnou činnost.

Oceňování dobrovolných hasičů probíhá pod záštitou 1. místopředsedy vlády a ministra vnitra Mgr. Bc. Víta Rakušana, ministra financí Ing. Zbyňka Stanjury, místopředsedy vlády pro digitalizaci a ministra pro místní rozvoj PhDr. Ivana Bartoše, Ph.D. a ministra zemědělství Ing. Zdeňka Nekuly.

Záštitu nad akcí převzal generální ředitel HZS ČR generálporučík Ing. Vladimír Vlček a náměstek generálního ředitele HZS ČR brig. gen. Mgr. Slavomír Bell, MSc, MBA.

Patronem ankety je Petr Rychlý, Ilona Csáková a Ondřej Vetchý.

Slavnostní vyhlášení začalo v 18 hodin. Všichni zúčastnění byli napjati, jak vše dopadne. Celým večerem nás provázel Petr Rychlý, ceny předávaly nejvyšší funkcionáři  z řad hasičů, Ondřej Vetchý a zástupci sponzorů. V průběhu vyhlašování se o kulturní vložky postarali Ilona Csáková, Pokáč a tanečník Miro Bruno Žilka. Náš sbor se umístil na 5. místě. Upřímně přiznávám, že bych se ráda umístila na vyšších příčkách, ale nesmím být neskromná. Dostat se do finále v tak obrovské konkurenci a umístit se, byť na 5. místě, bereme za velký úspěch a pýchu našeho sboru z nevelké střediskové obce. Navíc  v umístění od 3. místa nebyly velké rozdíly v počtu zaslaných hlasů.

Po vyhlášení výsledků nás čekal bohatý raut a poté večer pokračoval after párty. Vystoupila Ilona Csáková a Pokáč. A pak už nezbývalo než se vydat s nezapomenutelnými zážitky z krásného večera na dalekou cestu zpět do Vacova.

Závěrem chci poděkovat všem našim členům, díky jejichž práci jsme se již dvakrát mohli ankety zúčastnit a poukázat na naši činnost, ať už ve sboru nebo zásahové jednotce. Velké poděkování patří všem, kteří nám poslali svůj hlas. Vyhlášení bude vysílat Česká televize 3. 12. 2022.                                                                       

Dana Makasová

You may also like...

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *