Nová členka sboru

Nejdřív povinnost, potom zábava. Tímto rčením se v sobotu řídíli naši hasiči. Během dne čistili koupaliště a v podvečer se sešli na oslavě. A nebyla to oslava ledajaká. Byla to oslava přijetí nové členky do našeho sboru, a to Miroslavy Pšeničkové Hauzerové.

V letošním roce jsme do našeho sboru přijali už 8 nových členů. Mirka byla zatím poslední, stodevatenáctou. Nahlédněte s námi do tohoto příběhu. S manželem Martinem jsou spolu 16 let. Od doby, kdy se přistěhovala do hasičské rodiny Pšeničků do Vlkonic, si Martin, dlouholetý člen sboru, strojník v zásahové jednotce přál, aby ho jeho manželka následovala. Ale ta si myslela, že když je u hasičů manžel, tchán, švagr a jejich starší, šestiletý syn Martin, tak to bohatě stačí. Což se dá pochopit, protože hasičské akce někdy bývají opravdu náročné a někdo se o rodinu přece starat musí. Ale Martin si stál za svým, chtěl mít zkrátka doma hasičku, a tak o to celé roky usiloval. Mirka stále odolávala. Situace zvážněla v momentě, kdy byla Mirka oslovena velitelem ze sousedního sboru, aby vstoupila k nim. A tak díky starostce sboru se věci daly do pohybu a Mirka  se 8. 5. 2023 stala členkou SDH Vacov. Pro Martina to bylo velkým a milým překvapením a z velké radosti okamžitě svolal hasiče na sobotní podvečer na posezení se zápisným a zajištěným občerstvením.

Ale aby vše mělo plnou váhu, proběhlo pasování. Během časového limitu 2 minut se společně museli obléct do Martinova zásahového obleku. Každý měl jednu nohavici, jeden rukáv, helmu měli každý svou. Potom se takto svázáni museli přesunout do vedlejší místnosti, kde museli jako správní hasiči do sebe kopnout “vochtla” rumu. Vše se podařilo. Celkový čas ukazoval 2,17, zdržení bylo ale ze strany Martina, takže Mirka pasováním prošla a je právoplatnou vacovskou hasičkou. A my si připisujeme nejen novou členku, ale děláme si čárku za velmi vydařenou a veselou akci.

Mirčo, vítej mezi námi!

You may also like...

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *