Svatomartinský lampionový průvod

V sobotní podvečer, ve svátek sv. Martina, jsme pro veřejnost uspořádali lampionový průvod s příslibem, že na závěr za námi právě Martin na bílém koni přijede. Sraz byl před obecním úřadem, kde se sešlo bezmála 200 účastníků. Celý den nás strašilo chladné, deštivé, chvílemi i sněhové počasí. Ale s úderem 17. hodiny pršet přestalo a nic nebránilo tomu vyrazit průvodem ulicemi Vacova na louku k paneláku.

Dlouhý průvod zdobila spousta krásných lampionů. Na louce u paneláku na nás čekala hrnčířka Katka, která nás seznámila s legendou o vojákovi Martinovi s dobrým srdcem. Po louce se po celou dobu potuloval žebrák celý zkřehlý zimou. A pak přijel tolik očekávaný Martin na svém krásném koni a podělil se se žebrákem o svůj plášť, který rozťal mečem. Pak ukázal dětem svého koně, kterého si mohly i pohladit.

Za účinkování moc děkujeme Katce Smilové, Petře Kolafové, MVDr. Báře Roučové, za ozvučení Adamu Mészárosovi a samozřejmé klukům hasičům za osvětlení louky a bezpečný doprovod průvodu. A jak zaznělo závěrem, loni jsme při lampionovém průvodu přivítali prezidenta Masaryka,  letos sv. Martina a koho přivítáme příští rok, to sami ještě nevíme :-).

You may also like...

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *