Dětská hasičská soutěž

Poslední červnovou sobotu jsme pořádali dětskou hasičskou soutěž, která byla letošní první v seriálu soutěží Šumavské hasičské ligy. Protože nemáme svou dráhu, měli jsme ji opět půjčenou od hasičů z Benešovy Hory, kde se soutěž konala.

Letní počasí přilákalo na start 15 družstev. Takže konkurence byla velká a rozhodovala každá setinka. 

Začalo se  přípravkou. V této kategorii byla celkem 4 družstva. Po jejich odběhnutí byla naše radost obrovská, protože naše děti v této kategorii zvítězily.

Na řadu pak přišla kategorie dětí mladších. Náš útok byl velice hezky a rychle rozběhnutý, ale …. Stačila chvilka nepozornosti a hadice s proudnicí začala lítat po louce. Naštěstí nedošlo k vážnému úrazu, “jen” k pořádné modřině na noze. Útok byl nedokončený. Mrzelo nás to, ale i toto k soutěžení patří. Důležité je, že z toho Míša takhle vyvázl. Vítězem v této kategorii se stalo družstvo dětí z Přečína, kterému zajišťujeme technické i trenérské zázemí, takže radost z vítězství byla hned ve dvou sborech.

V kategorii starších se sešla 3 družstva. Vacov skončil na 3. místě.

Protože jsme soutěž pořádali, tak jsme pro přítomné měli připravené občerstvení. Obrovské poděkování patří všem, kdo občerstvení ve stánku zajišťovali, protože v tak vysokých letních teplotách, jako byly v sobotu,  to bylo hodně náročné. Velké poděkování patří i technické četě, která se starala o zázemí. V pátek do tmy a od sobotního brzkého rána až do večera. 

Poděkování patří  Obecnímu úřadu Vacov, pod jehož záštitou se soutěž konala.

A my příští týden vyrazíme na druhou soutěž, a to na krásnou hasičskou dráhu do Budilova

You may also like...

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *