Dětská soutěž ŠHL

V neděli jsme se vzbudili do slunečného rána a vyrazili na hasičskou dráhu do Benešovy Hory, kterou jsme měli zapůjčenou za účelem uspořádání dětské hasičské soutěže, která byla v letošním roce první soutěží v rámci Šumavské hasičské ligy. Sjelo se 13 soutěžních družstev. Dvě družstva přípravky, 5 družstev mladších a 6 družstev starších dětí.

Naše přípravka má letos 6 nových dětiček, tří a čtyřletých, takže tato soutěž pro ně byla velkou premiérou, za velké podpory rodičů, babiček i dědečků. Na startovní čáru je přivezl Víťa Ševčík s Tatrou 805, děti z korby sjely po skluzavce a rovnou šly na startovní čáru. Útok se jim povedl bravurně a zaslouženě si odvezly zlatou medaili na krku. Konkurenční přípravka z Budilova byla také moc šikovná a výsledný čas jim dopřál stříbrnou medaili. Na řadu přišla kategorie mladších, kde naše děti vybojovaly 3. místo. Letos se prvně do seriálu ŠHL zapojilo družstvo dětí z Přečína, které máme tréninkově pod svými křídly. K velké radosti vlastní i přečínského sboru přivezli domu historicky 1. místo v dětské soutěži. V kategorii starších se na “domácí” půdě nejlépe dařilo vacovským dětem a obsadily krásné první místo.

Podruhé jsme si na této dětské soutěží sami zajišťovali občerstvení, což je po všech stránkách nelehký úkol. Snad byli přítomní spokojeni a znovu děkujeme všem, kteří se zapojili a pracovali ve stánku celé dopoledne, včetně náročného úklidu.

A co říci závěrem? Jsme rádi, že se soutěž vyvedla, nedošlo k žádnému úrazu a do nadcházející sezóny přejeme našim dětem, ať se jim daří na ostatních soutěžích stejně tak dobře jako na té dnešní. Děkujeme všem, kteří se na přípravách a realizaci soutěže podíleli, děkujeme obecnímu úřadu  Vacov, pod jehož záštitou se soutěž konala a v neposlední řadě patří velké poděkování našim sponzorům, kteří organizaci naší soutěže podpořili.

You may also like...

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *