Hasičský den i noc

Hasičský den se konal v Novosedlech, kde proběhl druhý ročník Šumavské hasičské ligy. Této soutěže se zúčastnila obě družstva holek. Vzhledem k tomu, že prázdniny a dovolené jsou v plném proudu, je někdy složité postavit družstvo ve stálé sestavě. Družstvu našich “mladých nadějí” pomohla Lenka Roučová a Katka Nováková. Druhému družstvu žen pomohla Radka Švarcová (Ševčíková) a po 12 letech se na startovní čáru postavila i její mamka Lucka Ševčíková. I po tak dlouhé pauze se postavila k dvoulitrové mašině a bravurně se s ní popasovala. Zajímavé bylo, že obě “holky Ševčíků”, si prvně zaběhly společně v jednom družstvu, přestože mají za sebou už dlouhou soutěžní kariéru. A jak to v Novosedlech dopadlo? Stejně jako v Budilově, mladší ženy obsadily druhé místo a jen o vlásek za nimi skončilo družstvo žen s označením A.

Chvilka odpočinku a večer se odjíždělo do Radhostic na Noční soutěž, která byla součástí Podboubínské hasičské ligy. Tam už vyrazilo jen jedno družstvo žen, s označením B. Umístění bylo opět pěkné, skončily na 3. místě.

O své body zde bojovalo i družstvo mužů. S výsledným časem 21,57 obsadili 5. místo ze 14 týmů. Přestože soutěž trvala do pozdních nočních hodin, do Vacova se odjíždělo s velkou spokojeností.

You may also like...

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *