Soutěž Dolany

Sobotní den patřil v Dolanech hasičskému sportu. Dopoledne se zde sjela dětská družstva, která v rámci Šumavské hasičké ligy bojovala o další body do celkového hodnocení. Na start se postavila opět dvě družstva přípravky, Dolany a Vacov. To naše získalo 1. místo s časem 29,25 s, a to z Dolan místo druhé s časem 39,46 s.

Pak přišla na řadu kategorie děti mladších. Utkala se 3 družstva. Dvě z Budilova a z Vacova. Nejprve to vypadalo, že naše děti skončí na 1. místě, ale družstvu Budilova byl umožněn kvůli technickému problému druhý pokus a ten jim zajistil s časem 19,72 první  místo a naše děti opět braly stříbrný post s časem 20,48 s.

V kategorii starších byla konkurence větší, sjelo se celkem 7 družstev. Našim dětem se bohužel přilepila smůla na paty hned po odstartování. Nejprve uklouznutí na základně a pak neovladatelná proudnice na levém proudu plná vody způsobila úraz ruky, který bohužel skončil zlomeninou zápěstí. Verča je již od mala zapálená hasička, pomáhá s dětmi z přípravky, do sestřiku dává vždy všechny své síly. A tak ji přejeme brzké uzdravení. Ale byli to bojovníci, i přes problémy dokončili s časem 31,68 s a 7. místo se přeci také počítá.

Změnou termínu soutěže a konečného vyhlášení ligy v Žihobcích na 24. září budeme mít teď 3 týdny volna a uvidíme, jak to nakonec s celkovým pořadím dopadne.

You may also like...

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *