Buřtopečení 2023

V sobotu odpoledne jsme se již potřetí sešli na akci zvané “Buřtopečení”, tentokrát v hojném počtu. Vyrazili jsme opět na Ptačí Lhůtu, kde na nás od Víti a Petra čekala již dvě hořící ohniště s připraveným dřívím od Pepy Pály, a tak jsme začali opékat buřty, abychom se všichni vystřídali. Letos jsme akci měli o hodně vylepšenou, a to o harmoniku Martina Kaskouna, který nám nejen krásně hrál, ale i zpíval. Netušili jsme, jakého máme v našich řadách muzikanta.

Vyrazili jsme se podívat i na les, který jsme v roce 2019, v rámci akce Den za obnovu lesa, pro obecní úřad vysázeli. Povídali jsme, jedli, pili, hodovali, až se začalo stmívat, a tak jsme se vypravili zpět do Vacova. Před odchodem jsme si vychlazenými bublinkami připili na zdraví, štěstí a samozřejmě na hasiče. Ale tím naše akce nekončila.

Pokračovali jsme posezením v Restauraci u kostela s novým provozovatelem Fandou Štechou, který před zraky zúčastněných se svou Kačkou podepsali přihlášku do našeho sboru. A tak máme od včera dva nové členy. Byla to první společná akce v tomto roce. Budeme doufat, že takto vydařených setkání během roku zažijeme ještě spoustu. Vše máme zachyceno díky krásným fotkám Ančí Havlové.

You may also like...

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *