Okrsková soutěž

Každým rokem na začátku května probíhá v okrsku Vacov soutěž v požárním sportu. Tentokrát to bylo 6. a o organizaci se přihlásili hasiči z Rohanova, kteří na koupališti za pomoci našeho sboru vše perfektně připravili. Při nástupu jsme hned v úvodu uctili minutou ticha památku ve čtvrtek zesnulého, dlouholetého hasiče z Javorníka, pana Jiřího Sládka.

Jako vždy se první na startovní čáru postavily děti. V kategorii mladších to byly děti z Vacova a Přečína. Lépe se to povedlo vacovským, děti z Přečína odjížděly se stříbrnou medailí.

V kategorii starších bylo pouze družstvo Vacova, takže vítězství bylo zaručené. Pak se přestavěla dráha a začaly soupeřit ženy, nejprve kategorie Ženy I. Utkala se dvě vacovská družstva. Holky z áčka ukázaly, že jim to stále perfektně běhá, tým “B” předvedl také pěkný útok, ale časem stačil na místo druhé. V kategorii Ženy II si poměřily síly ženy z Javorníka a Přečína. Přečínské holky oprávněně odváží pohár za 1. místo. Znovu se přestavěla dráha a změřit své síly nastoupili chlapi. V kategorii Muži I byla konkurence pěti družstev. 2x z Benešovy Hory, 2x z Vacova a družstvo z Rohanova, které doplňují dvě mladé slečny. A jak to dopadlo? Dvě první místa si rozebrala družstva z Benešovy Hory, 3. mladí kluci z Vacova, kteří si svůj lepší čas než chlapi z “áčka” velmi užívali, čtvrtí byli rohanovští a páté skončilo již zmiňované vacovské áčko. V kategorii Muži II si bronzové místo zasloužili chlapi z Rohanova, druhé místo bere Javorník a zasloužené vítězství patří chlapům z Přečína. Poslední kategorií byli senioři. Zde se utkali “staří páni” z Javorníka a Přečína. Ti si zaběhli pro místo 2. a senioři z Javorníka běželi pro vítězství, pro pana Sládka, který v posledních letech v této kategorii nastupoval. Pak už zbýval jen slavnostní nástup, vyhodnocení výsledků a krátké posezení.

Závěrem chceme poděkovat všem, kteří se pod vedením velitele Míry Molitora podíleli na organizaci soutěže, všem, kteří soutěžit dorazili, všem sponzorům, divákům a v neposlední řadě zástupcům obce, kteří přišli soutěž okrsku Vacov pozdravit a podpořit. Poděkování patří panu Jírovcovi, který věnoval finanční částku za pronájem své nově zakoupené časomíry dětem z Vacova a Přečína, kterou dojdou promlsat do Cukrárny ve Vacově.

You may also like...

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *