Soutěž Budilov

V sobotu se do Budilova na krásnou hasičskou dráhu sjeli hasiči všech věkových kategorií. Dopoledne začala soutěž Šumavské hasičské ligy dětí. Z Vacova vyrazila všechna 3 družstva. Soutěž zahájila 2 družstva přípravky, a to právě vacovská a domácí budilovská. A dopadlo to stejně jako minule. První místo si odváží dětičky z Vacova a jen o chlup pomalejší byla přípravka z Budilova. Pokračovalo se kategorií mladších dětí. V té se utkalo 6 týmů. Vacovské děti po několika sezónách odjíždí bez medaile. V Budilově se nám každým rokem úspěšně dařilo. Ale i to k soutěžení patří. Problém byl na zapojení béčka do mašiny a byl z toho neplatný pokus. Ten nás sice odsunul v celkovém pořadí, ale nevadí. O to víc se budeme snažit na noční soutěži. Velmi dobře se dařilo dětem starším. V této kategorii soupeřilo 5 družstev a to z Vacova si v letošním roce odváží druhé prvenství. Hned po vyhlášení děti odjížděly na týdenní pobyt na Lipno, a určitě si to tam o to víc užijí.

Po dětské kategorii se na hasičskou dráhu postavila družstva veteránů. Oku diváka lahodil pohled na dnes již historické mašiny, útok s rozhazováním hadic na dráze, klasické sání a nadšení závodníků vyššího věku.

Od 16 hodin se rozběhla soutěž Podboubínské hasičské ligy. Nejdříve začala kategorie mužů, kde si kluci z Vacova s časem 20,76 odváží 4. místo z 12 týmů. V kategorii žen nastoupila hned 2 naše družstva. “Starší” holky z áčka skončily s časem 21,85 na 5. místě ze 7 zúčastněných týmů a naše mladé naděje Vacov B na místě 2. s časem 19,63. První místo jim uteklo pouze o vlásek, protože Budilov A dokončil s časem 19,52.

Po vyhlášení tento hezký den nekončil. Pokračovalo se tradiční zahradní párty, kde jsme měli díky našim chlapcům také zastoupení do pozdních nočních hodin.

A kam příště? Děti mají pauzu do 29. července, kdy se koná noční hasičská soutěž v Benešově Hoře a dospělí již příští sobotu pojedou na noční soutěž do Radhostic.

You may also like...

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *