Noční soutěž Benešova Hora

Je již tradicí, že poslední červencový víkend patří dětské noční soutěži v Benešově Hoře. Bylo tomu tak i letos, kdy proběhl již 17. ročník Memoriálu Václava Maurice. Na tuto soutěž se sjíždí soutěžní družstva nejen z okolí, ale i z různých okresů a dokonce i z několika míst Moravy. Takže konkurence byla opravdu velká.

Počasí trochu strašilo zataženými mraky, ale nakonec ustal i nepříjemný vítr a soutěž proběhla za teplého večera. Družstva přípravky tentokrát nebyla, a tak po zahájení začala kategorie mladších dětí. V té se utkalo 11 družstev. Vacovské děti šly na řadu jako čtvrtí a předvedly velice pěkný a rychlý útok. Levý proud byl nastříkán v čase 18,68, pravý 19,85. Prostřik tam byl, ale přesto naše děti skončily na krásném druhém místě, z čehož jsme měli všichni obrovskou radost. Pod svými křídly máme i děti z Přečína. Ty letos absolvovaly svou druhou soutěž. Skončily na 6. místě s časy 22,76 a 23,44. Děti netrénují pravidelně, tak i šesté místo bereme za pěkné umístění. Na zaslouženém 1. místě skončily děti z Černína, okres Znojmo. Na noční soutěž letos tito hasiči přijeli prvně, a to z takové velké dálky, tak už jen proto měli vítězství zasloužené s časy 18,10 a 18,25.

Po skončení proběhlo vyhodnocení a na řadu přišla kategorie dětí starších. To už byla litá tma. Na start se postavilo celkem 10 družstev. To naše vacovské tentokrát nemělo tolik štěstí, jako ve dvou předchozích soutěžích a skončilo na 7. místě s časy 18,35 a 20,88. Ale děti to braly sportovně. Po vyhlášení této kategorie přišel na řadu již tradiční ohňostroj a bylo ukončeno. Jako vždy byla soutěž perfektně organizačně připravena, nejen soutěžně, ale i bohatým občerstvením.

You may also like...

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *