Vyhlášení Podboubínské hasičské ligy

Na sobotní večer bylo naplánované vyhlášení Podboubínské hasičské ligy v sále ve Štítkově. Mezi vyhodnocenými byla i tři naše družstva dospělých. Letos proběhl již 10. ročník PBHL.

V kategorii žen se letos utkalo 8 týmů. Až do poslední soutěže v Radhosticích nebylo jasné, jak to mezi našimi holkami dopadne. Přestože družstvo mladých s označením “B” v Radhosticích zvítězilo, na bednu to nestačilo. Celkově 4. místo. O rozdíl pouhého jednoho bodu je děvčata s označením “A”  předběhla a skončila na místě 3. Zúročila svou již několikaletou zkušenost. Umístění bylo asi trochu zklamáním pro “béčkařky”, protože loni jako nováčkové ligy zvítězili, ale braly to sportovně, s úsměvem na tváři. Holky z áčka vybojovaly 3. místo i s tím, že se první soutěže nezúčastnily, tudíž nebodovaly. Holky z béčka se zúčastnily všech 6 soutěží, ale na jedné měly neplatný pokus, tudíž také nebodovaly.

Velkou radost nám udělali kluci. Pár sezón už odběhli a né pokaždé se dařilo tak, jak by si přáli. Ale nevzdali to, dokázali oslavit i né zrovna nejlepší výsledek a co je důležité, vytvořili si skvělou partu kamarádů. Letos se do toho obuli, pravidelně trénovali a začalo se dařit. Na poslední soutěži minulý týden v Radhosticích se dostali pod 20 vteřin, což jim udělalo velkou radost. Celkově skončili na 4. místě ze 14 týmů. Od třetího místa je dělilo 5 bodů, zúčastnili se všech soutěží. Věříme, že letošní umístění pro ně bude motivací do příští sezony. Přímo na místě dostali pochvalu, stejně tak i děvčata, od Míry Molitora, který celé vyhlášení uváděl.

Holky a kluci, přijměte od vedení sboru velkou gratulaci a poděkování za reprezentaci našeho SDH a obce Vacov.

You may also like...

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *